2010. április 26., hétfő
Töltött karalábé
Furcsa ebben az országban, hogy a legalapvetőbb dolgokat a legnehezebb megszerezni, amire az embernek pedig a legkevésbé szüksége van, azt minden sarki boltban árulják. Ilyen képtelen dolog a tölteni való paprika, csirke, marha és disznóhúson kívül bármi más (a pulykának csillagászati ára van) illetve a karalábé. Mivel töltött karalábét szerettem volna csinálni ehhez fel kellett szállnom a 165-ös buszra, több, mint fél órát kellett utaznom, hogy eljussak a világ leghosszabb utcájára (Yonge Street, kb 1890 km) itt legyalogoljak még egy fél órát, ahol is van egy bolt ahol éppen volt két árva csokor karalábé. Megfőztem őket, kivájtam a belsejüket, megtöltöttem fasírozottnak elkészített darálthússal a levét pedig tejszínnel ízesítettem. Kicsit féltem először a paprikás töltelék és a tejszín találkozásától, de nagyszerű lett. Mindenképp megér egy próbálkozást, biztos vagyok benne, hogy nem az első alkalom, hogy ilyet csináltam.
Ronda, de finom 2 - Hawaii csirkemell
Második felvonása egy olyan ételnek, amiről nem sikerült normális fényképet készítenem. Az én hibám, nem a Nikon S70-é, ez egy szomorú tény. De a végeredmény, ami annyira nem jön át ezen a képen nagyon jó lett. Általában recept nélkül főzök, múltkor el is gondolkoztam azon, hogy én talán nem is tudok főzni. Nem tudom mibe mennyi só kell, mekkora egy kávéskanál, mekkora egy csipet, nem tudom megmondani mennyi vízzel öntök fel dolgokat, meddig sütöm hány fokon és betartani sem tudom azt, amit esetleg receptben írnak. Mindig annyi hozzávalót teszek hozzá a dolgokhoz amennyit épp abban a pillanatban jónak látok, bár amit főzök mindig sikerül. De elgondolkoztató, hogy ezt, amit én csinálok mindenképpen egyfajta rendkívül amatőr dolognak mondanám, egy szakácstól olyan messze állok, mint a földtől a csillagok. De szeretem amit csinálok és valószínűnek tartom, hogy ezért sikerül minden. Mert akarom, hogy sikerüljön és addig csinálom, amíg nem lesz jó. És ez a legjobb hozzávaló minden recepthez!
A hawaii csirkemellem tejszínes szószához ananászt és mandulát tettem, különleges, de nagyon finom ízt adott neki, általában remek ötletnek tartom a húst elkészíteni gyümölccsel. Sajtos rizzsel tálaltam.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)