2010. március 16., kedd

A nemkrumpli.


Már tudom, hogy hol rontottam el. Valahol a vásárlásnál. Süssünk édes burgonyát! De azt senki sem mondta, hogy olyan íze lesz, mint a töknek. Márpedig a tököt nem szeretem, nagyon nem. Be kell vallanom néha összezavarodok, amikor olyan dolgok közül kell választanom, amiről sem kinézetre, sem szagra, sem név alapján nem tudom megállapítani mi is az, miközben Arnold a hátam mögött sürget, hogy siessek, mert ő nem szeret vásárolni. Yams, potatoes, sweet potatoes, mindenből legalább hat fajta és nekem sikerült kiválasztanom azt, aminek pont olyan íze van, mint a töknek. Ez, illetve kakukkfüves vajban párolt kukorica volt köretnek ahhoz kormás pulykaszárnyhoz, amit csináltam. A korma egy speciális dél-ázsiai fűszeres szósz különféle húsokhoz és zöldségekhez, habár elkészítési módja határtalan. Tartalmaz curryt, különféle magokat és ezekből kivont olajat, néhány recept alapján joghurtot és ami igazán különleges ízvilágot ad neki, kókuszreszeléket, kókusztejet. Ez a currys, kókuszos mártás igazán egzotikussá tette a sült pulykamelleket. Már csak krumpliízű krumpli kellett volna hozzá.