2010. március 21., vasárnap
Sült gyümölcs jégkrémmel
Határozottan édesszájúnak tartom magam. Szeretem a csokoládét minden mennyiségben és majdnem minden formában. Szeretem a különlegességeket is és ha ez a kettő párosul arra biztosan vevő vagyok. Múltkor csokipudinggal töltött palacsintatortát csináltam, most pedig megsütöttem az őszi - és a sárgabarackokat, a fekete és piros szilvákat mézzel, cukorral és fahéjjal, hozzá pedig karamellás fagylatot tálaltam, ami remekül illett a sült gyümölcsökhöz. A fahéj a képen nem látszik, mert két alkalommal csináltam ilyet - mivel meglehetősen jó lett, fahéjjal jobb lett, de nem arról készült a kép.
Turbot (is pronounced /ˈtɜrbɨt/)
Azt hiszen nyugodt szívvel elmondhatom, hogy ennél az ebédnél nagyon kitettem magamért. Mind kreativitásban, mind kivitelezésben, elég büszke vagyok magamra. Majorannás turbot sajtmártásban vajban párolt spárgával és enyhén fokhagymás vadrizzsel. Már a neve is jó. A turbot nevű halról illik tudni, hogy egy puszta véletlen folytán akadtam rá a kínai boltban, ahol a legtöbb dologról nem tudom megmondani, hogy mi az. Mint később kiderült ez egy rendkívül értékes (és drága) halfajta a finom húsa miatt, egyfajta mediterrán iszaplakó, mely egyátalán nem halízű sem halszagú. Szálka nélküli finom fehér húsa omlós, selymes és egészséges is. Nagyon kis sóval és majorannával megsütve igazán fennséges, a tejszínes sajtmártásom pedig ahhoz képest, hogy első próbálkozás remek lett. Biztos vagyok benne, hogy fogok még ilyet csinálni az elkövetkezendő időkben. A kép magáért beszél.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)